Tüm firmalarin güncel Marsilya Oran tarifelerini ve feribot ücretlerini ögrenin ve seyahatiniz için en ideal seçenege karar vermeden önce karsilastirma yapin.
Bir feribot için ücret bilgisi almak çok hizli ve kolay! Sadece fiyat arama sisteminden kalkis yerinizi, menüden Marsilya Oran güzergâhini, yolculuk yapacak kisi sayisini seçin ve ardindan arama dügmesine tiklayin!SNCM ile Marsilya - Cezayir - Haftada 1 Sefer / sefer süresi 25 saat |
Algerie Ferries ile Marsilya - Bejaia - Haftada 1 Sefer / sefer süresi 19 saat |
Algerie Ferries ile Marsilya - Cezayir - Haftada 1 Sefer / sefer süresi 19 saat |
Algerie Ferries ile Marsilya - Annaba - Haftada 1 Sefer / sefer süresi 19 saat |
Algerie Ferries ile Marsilya - Skikda - Haftada 1 Sefer / sefer süresi 19 saat |
Marsilya, Fransa’nın en büyük ikinci şehridir (Paris’ten sonra). Akdeniz’de bulunmaktadır ve Fransa’nın en büyük ticari limanı ve Akdeniz’in en büyük limanıdır. MÖ 600 yılında Foça’dan gelen Yunanlılar tarafından, Massalia adıyla bir ticaret limanı olarak kurulmuştur. Yunan kolonisi kendisine karşı müttefik olan Etruryalılar, Kartacalılar ve Keltler’den korunmak için, genişleyen Roma İmparatorluğu ile ittifak kurmuştur. Bu ittifak sayesinde şehir, Julius Caesar’ın, yükselişine kadar, bağımsızlığını sürdürebilmiştir.
Marsilya, şehrin odak noktası olan Vieux Limanından dışa doğru spiral şekilde genişleyen 16 küçük yerel idareye ayrılmıştır. Kuzeyde bulunan eski şehir olan Le Painer, orijinal Yunan yerleşim yeridir. Vieux Limanına doğru giden geniş La Canebière Bulvarı kasabanın merkez doğu-batı eksenini oluşturmaktadır. Bourse Merkezi ve Belsunce bölgesinin küçük sokakları kuzey sınırına doğru giderken, ana alışveriş sokakları ise güneye doğru gitmektedir.
Oran, Cezayir’in kuzeybatısında Akdeniz kıyısında bulunan bir şehirdir.
Oran 10. yüzyılda Mağribi Endülüslü tüccarlar tarafından kuruldu ancak Kardinal Cisneros yönetimindeki İspanya tarafından ele geçirildi. İspanyol hâkimiyeti 1708 yılında şehir Osmanlılar tarafından fethedilinceye kadar sürdü. İspanya 1732’de şehri tekrar ele geçirdi. Ancak şehir ticaret noktası olarak değeri büyük oranda azalmıştır ve kral IV. Charles şehri Türklere satmıştır. Osmanlı hâkimiyeti, şehir 1831’de Fransızlara düşene kadar devam etti. Cezayir Bağımsızlık Savaşından önce kuzey Afrika’daki diğer şehirlere nazaran en büyük Avrupalı nüfusa sahipti. Bu yüzden savaşın sonunda Avrupalıların ve Yahudilerin Fransa’ya göç etmesiyle Oran nüfusunun neredeyse yarısını kaybetmiş oldu.
Bugün Oran önemli bir liman, ticaret merkezi ve bir üniversiteye sahip.