Almanya ülkesinden Litvanya ülkesine düzenlenen feribot seferleri ile ilgili sayfamizda, is, eglence veya baska bir amaçla gerçeklestireceginiz seyahatiniz için en uygun feribot seferini seçmek için gerekli tüm bilgileri bulabilirsiniz.
Fiyat Arama sistemimize seyahatinize iliskin detaylari girerek yolculugunuz için daha az ödemek için feribot seferlerini karsilastirin.
Almanya'nın tekrar birleşmesinin ardından geçen yıllardan sonra, ziyaretçiler bu birleşmenin güzelliklerinin tadına varabilmektedirler. Altyapıda ve hizmet sektöründe yapılan büyük yatırımlar Soğuk Savaş'ın ülkeyi bölen izlerini silmekle kalmayıp İkinci Dünya Savaşı'nın yarattığı tahribatların da sonunda kaybolmasına olanak tanımıştır. Ülkede çok fazla değişiklik olmasına rağmen sürekli gelen ziyaretçiler hep sevdikleri şeyleri bulmakta zorlanmayacaklardır. Geleneksel bir Alman yemeği olan sauerbarten servisi yapan restoranlar ya da litrelerce lager ya da buğday birası sunan birahaneler hala varlığını sürdürmektedir.
Durup Almanya'nın tam olarak doğusuna ve batısına baktığınızda konuşulan dilin, yemeklerin, geleneklerin ve tarihin farklılaştığını göreceksiniz. Almanya'yı en iyi şekilde anlamak için elinizden geldiğince farklı bölgelerini gezmeye ve deneyimlemeye çalışın.
Almanya'da pek çok zenginlik bulmak mümkündür: görkemli ve şık büyük şehirleri, kartpostallardakine yaraşır görüntüdeki küçük kasabaları, zengin kültürel ve sanatsal hayatı, ormanlık alanları, muhteşem şatoları, güzel şarapları ve biraları ile Almanya’nın her türlü zevke hitap eden bir yanı vardır.
Avrupa'nın kalbinde yer alan ülke, kıtanın tarihinde önemli bir yere sahiptir. Şarlman'dan Kutsal Roma İmparatorluğu'ndan, Otto von Bismarck'ın Alman İmparatorluğu'na, Nazizme ve Berlin Duvarı'nın yapılışına ve yıkılışına kadar hiç bir ülke iyi ya da kötü olsun Avrupa'yı Almanya kadar şekillendirmemiştir.
Litvanya, Baltık komşularının aksine kalıcı bir bağımsızlık yaşamış bir ülkedir. 1236'da Siauliai'de Alman Kılıç Şövalyeleri’ne galip gelen Litvanyalılar Büyük Dük Gediminas (1316-41) altında birleşmiş bir devlet olarak varlık göstermişlerdir. 1569 yılında Lublin birliğiyle Polonya ve Litvanya birleşmiş bir Lehistan-Litvanya Devleti'ni oluşturdu. Bu devlet Kral Stefan Bathory'nin hükümdarlığı sırasında en parlak günlerini yaşamıştır. Fakat 1700-21 yıllarında Polonya-Litvanya, Rusya ve İsveç arasında patlak veren, Baltıkların kontrolünü elde tutmak için yapılan Büyük Kuzey Savaşı ülkeyi iyice zayıflattı ve 18. yüzyılın sonunda Litvanya'nın büyük bir kısmı Rusların egemenliğine girdi. 1830 ve 1863'deki bağımsızlık hareketleri, milliyetçi duyguların ayaklanmasının bir işaretiydi. Rusya'nın Birini Dünya Savaşı'nda düşmesi, Litvanyalıların bağımsızlıklarını yeniden ele geçirmelerine olanak tanıdı. Fakat Temmuz 1940'da ülke Sovyetler Birliği etkisine girdi.
Moskova 1980’lerin sonunda biraz yumuşamaya başlayınca daha fazla özerklik istekleri 11 Mart 1990'da, diğer Baltık ülkelerinden daha önce bağımsızlığın ilan edilmesiyle sonuçlandı. 11 Ocak 1991'de Sovyet güçleri Vilnius TV Kulesi'nde on dört kişiyi öldürdü. Fakat Gorbaçov'a yapılması planlanan darbenin başarısız olmasıyla, dünya ülkeleri Litvanya'nın bağımsızlığını tanıdı. Çok geçmeden Sovyetler Birliği parçalandı.